söndag 7 februari 2010

Första dygnet..!

Oj vilka spännande 24 timmar vi haft! Dygnet påbörjades med att vi hämtade fröken hos kennel Lojocas i Svenljunga, bilresan hem gick bra, hon var lite osäker i bilen av förklarliga skäl, men när vi stannat vid en rastplats och busat lite somnade hon och sov resten av vägen hem. I lägenheten gick hon försiktigt runt och nosade medans vi satt på golvet i vardagsrummet, hon undersökte några meter i taget, men kom snabbt tillbaka till oss för att krypa upp i famnen och ta det lugnt. Hon blir lite ängslig och gnäller ibland, men hon skäller sällan. Undantaget är när pipgrodan kommer fram, då blir hon så uppjagad att hon nästan slår knut på sig själv. =)




Trött efter alla nya intryck igår...



Natten gick förvånansvärt bra. Hon var duktig och sov nästan hela natten, 3 gånger väckte hon oss och ville gå ut, så vi turades om att ta ut henne då. Rastningsfrågan som jag skrev om förut löste sig alltså väldigt smidigt, eftersom hon var duktig och väckte oss så ville vi uppmuntra det. Inte en enda olycka hände under natten!

Under dagpromenaderna har vi henne mest i koppel eftersom vi bor i tätbebyggt område och hon måste ju vänjas vid kopplet också, även om hon just nu inte är så förtjust i det!

På kvällen/natten har vi haft henne lös, hon är superduktig då, hon är jätteuppmärksam på oss och vet precis vart vi är, om hon känner att hon är för långt bort så sätter hon sig ner och väntar på oss. Vi leker med henne massor under promenaderna och vi kallar henne mellan oss och det fungerar super!


Den här bilden togs för ca en halvtimme sedan, Essie busar/gnager på en morot som legat i frysen ett tag, kallt och gott att gnaga på för valptänder!

Annars äter vi, busar och är ute, när vi inte bara sitter och tittar på henne så klart. Känslan hemma nu kan sammanfattas med något som Peter sa i gårkväll;

"Man vill ju bara ta med henne och visa upp henne för hela världen!"

Ha det så bra så hörs vi snart igen!/Malin

3 kommentarer:

  1. :) Du skriver så gulligt och det känns att ni redan tycker om henne trots att det inte gått så många timmar sen hon blev er och trots att hon väcker er på natten.

    Jag tycker det verkar som om ni hanterar alla situationer med bravur och att ni tänker rätt och tar hänsyn till lilla Essie hela tiden. Jag hoppas hon förstår att hon är lyckligt lottad.

    Kram till er alla tre

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Tänk att man till och med skaffade ett Google konto för att kunna följa halv syskonen!! <3 <3 Lycka nu till och jag kommer följa er i framtiden!! Hoppas att träffa er på framtida kennel träffar. KRAMAR

    SvaraRadera
  3. Hej! Läser att det går bra för er, mycket som händer eller hur?! Snacka om att livet blivit annorlunda nu när man har en liten valp i huset;-) Ha det så bra kram från brossan Acke med familj;-)

    SvaraRadera