söndag 2 maj 2010

Utställning och betessläpp!

Idag har vi varit på frökens första utställning! Vi har haft en underbar dag och jättefint väder =)
Uppe med tuppen för att hinna ta ut tjejen en stund innan utställningen, det började kl 9 och Essie var första hund ut i grupp 1. Eftersom jag har väldigt begränsade kunskaper om utställning så hade jag hoppats på att få kika på några andra hundar först för att se hur man skulle göra, men tjii fick jag... Dock var domaren förstående och förklarade för oss hur vi skulle gå etc.



Visar upp sig i ringen..


Vad fint man kan stå när det bjuds på godis..!


Essie var jätteduktig i ringen, hälsade snällt på domaren, visade tänderna utan problem, hon fattade nog inte vad vitsen var med att strutta runt i cirklar, men hon fick ju godis så det var inget hon ifrågasatte i alla fall ; ) Eftersom hon var ensam aussie-valp blev det givetvis en BIR-rosett och hon fick även en Hp-rosett och denna bedömning;

Typ, storlek och helhetsintryck; Utmärkt

Pris; 1

Rör sig väl. Bra hals och förbröst. Kraftig benstomme. Tillräckligt vinklad bak. Stark rygg. Lagom hull. Vackert huvud. Bra bett. Mörkt tecknad.

Efter detta var det dags att vänta på BIG utdelningen, det blev en stunds väntan men solen sken och vi hade det jättemysigt. Essie skötte sig väldigt bra, hon låg på sin filt och gnagde på ben mest hela tiden, brydde sig mindre om alla andra hundar än vad jag väntat mig.

Vips så var det dags för BIG och jag var inte alls beredd, det gick jättefort och jag fattade nästan inte att domaren börjat bedömma så stog vi med en BIG valp 3a rosett i handen. Jag är ändå mest nöjd med den träning som Essie fick, att hela tiden vara så nära andra hundar och massa folk men kunna ta det lugnt ändå, att vi kom hem med 3 fina rosetter är en fin bonus =) roligast var Hp-rosetten, samt den fina bedömningen.

Efter utställningen var det ett mejeri i närheten som hade betessläpp idag, så vi åkte dit så Essie fick se lite tokiga kor. Först gick vi till en liten hage med en stor ko och en kalv i, men Essie brydde sig inte över huvud taget, hon la sig ner precis brevid hagen med ryggen mot kon och tittade på alla människor istället =) Senare gick vi till en annan hage med massa kor och dom tyckte att Essie var himla intressant. Nu vaknade valpen plötsligt till liv och insåg att kor minsann var livsfarliga! De råmade, stångades med varandra och skuttade hit och dit. Essie sprang och gömde sig bakom husses ben och kikade försiktigt fram under en strid ström av "moffande". Vi gick fram och närmade oss stängslet sakta men säkert, men hon hade hela koppellängden att backa på när hon tyckte att kossorna kom för nära. Hon fick ta det i sin egen takt och tillslut satt hon framför dom och bara tittade, jätteduktig var hon.



Spring inte så fort och inget hoppande tack..!

Polisaspiranten Essie håller ställningarna.




Ok, dom var kanske inte så läskiga ändå..


Vi har haft en jättemysig dag idag, när vi kom hem slocknade Essie på hallgolvet och jag och Peter åt sallad på balkongen och fick lite färg av solen, nu är det nog dags att väcka resten av hushållet och bege sig på glass-jakt och njuta av solen innan den går ner, först ska jag bara bjuda på en till bild från utställningen idag;



Pusskalas!

Kram /Malin

5 kommentarer:

  1. Grattis till er första utställning! Så fin kritik och så fina bilder. Bra utdelning gav det också :) Härligt också att Essie är så trygg i alla situationer, hon kan verkligen ta det lugnt. Tack för sms och telefonsamtal - jag är en stolt uppfödare!

    Måste också göra tummen upp för den fokus hon har på matte i ringen - 10 poäng!!

    Kramar till Fröken Essie och hennes goa matte och husse!

    SvaraRadera
  2. Vi vill också gratulera till den fina bedömningen. Det va väl väntat eftersom vi har de finaste valparna;-)
    // Ann, Richard, Zeb & Acke

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket! Ja, vi har verkligen söta och duktiga valpar! Man blir förvånad varje dag hur mycket de kan och vad de förstår =)

    SvaraRadera
  4. Grattis! Vi HAR verkligen de bästa o snyggaste valparna någonsin ;)

    SvaraRadera
  5. Vad stolt man blir över lilla fröken! Hon är verkligen en knippe glädjeenergi! Jag ser henne verkligen framför mig i det du beskriver!! "en strid ström av moffande" *s* jättefina bilder och hon är SÅÅÅÅ underbar och duktig, det lyser igenom i bilderna. Va härligt att hon är så avslappnad. Vilken tur att hon har just Dig som matte.. Kram från "moster"

    SvaraRadera