tisdag 6 april 2010

Påskbus och valpkurs!

Så, då var påsken förbi, vad snabbt det gick! För vår del innebar det en resa till Sundsvall, på skärtorsdag åkte vi till Gävle, stannade där över natten och fortsatte på fredagen till Sundsvall. Vi delade upp vägen dels för vår egen skull men framförallt för att resan inte skulle bli så lång på en gång för Essie. Hon skötte sig exemplariskt i bilen alla resor, inte ett pip eller gnäll och inget kräks, inget bråk att ta sig in i bilen igen efter vi stannat på rastplatserna heller, duktiga flickan! I Gävle fick hon träffa systers två katter, oj vad hon var snäll mot katterna, fjäskade för dom och la sig på rygg och visade sig jättelugn så de skulle våga hälsa, hon gick fram mot dom, stannade en meter framför och la sig sen på golvet och väntade.. Så gjorde hon hela påsken (även katterna firade påsk i sundsvall). Det hade inte kunnat gå bättre! Essie var överlycklig när hon kom fram till Sundsvall och såg all snö!! Favoritsysselsättningen är att ta en tennisboll, lägga den på snön, hoppa och stampa på den med båda framtassarna tills den är helt nere i marken (och det enda som syns är en hundrumpa), sen vänta tills någon snäll själ tar upp bollen igen, för att sedan upprepa proceduren gång på gång på gång på gång... Hon är för rolig =)


Vi passade även på att ta en runda in till Sundsvall city med henne för att uppleva andra miljöer än bara Skövde, tog en sväng upp till norra stadsberget och tog bilder, tyvärr bara med mobilen så kvaliten är inte den bästa;


Essie poserar med Sunsvall som bakgrund.

Vinden fixar frisyren..

Ikväll har vi varit på valpkurs för andra gången, Essie tycker att det är hur kul som helst!! Det tycker visserligen även matte... =) Det är en salig blandning raser, new foundland, japansk spets, schäfer, rottweiler, schnauzer, fransk bulldogg etc etc. Åldern varierar lite mellan 11 veckor till ca 7 månader, Essie är en av minstingarna i gruppen. Det är jättebra att det är sån spridning så hon får träffa så många olika hundar som möjligt. Första gången var mest teori, men idag har vi varit ute och provat inkallning (gick super), kampat (behöver jag ens skriva hur det gick?!?), tränat sitt och övat på att gå förbi andra hundar. Mitt lilla Ess klarade allt galant *skrytmåns*, det enda som gick sådär var att gå förbi andra hundar och ignorera dom, lilla fröken förstår inte alls meningen med det, det är ju jätteknasigt när man faktiskt kan leka och busa istället...! En annan bra sak med valpkursen är att militären har någon sorts övningsbana eller liknande i närheten, så det smäller och skjuts konstant, Essie bryr sig inte alls eftersom hon koncentrerar sig på hundarna istället, sen är det ju på avstånd, så det hörs inte jättehögt, men det är bra att hon vänjer sig vid ljudet...

Nu ligger en utslagen hund på golvet och sover djupt, valpkursen tar på krafterna!

Hoppas alla haft en fin påsk!

Kram /Malin






7 kommentarer:

  1. Oj vilken påskresa! Ni får vara glada att Essie mår bättre än kräk-Amaya gör i bilen :)

    "Min" lilla tjej börjar bli stor kan jag se - längtar efter att se henne irl nu och träffa er.

    Kul att det gick så bra med katterna. Gissar att flera av sysonens ägare blir lite avundsjuka när de läser det här :) Inte för att de är elaka, nej då!! Men de älskar ihjäl katterna och kan bara inte låta bli dem.

    Så duktiga ni är på valpkursen! Du har all rätt att skryta. Att gå förbi andra hundar kommer hon att lära sig fort, när nyhetens behag lagt sig lite.

    Kan tro att hon kampar bra! Det har ju varit favoritsysselsättning från det hon var pytteliten - man fick montera lös henne från leksakerna :)

    Bra med lite skotträning också.

    Vi ses väl den 25e?

    Ha det gott!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, hon är jättestor nu, tittade på bilder från när vi hämtade henne och det är svårt att tänka sig att hon varit så liten!!
    Hon älskar att kampa, och att springa och hämta trasan om man kastar den, hinner nästan inte säga "loss" så sitter hon och väntar på att man ska slänga iväg den igen... =)
    Visst kommer vi den 25e! Det ska bli så kul att träffa alla!!

    SvaraRadera
  3. Men Oj är hon inte väldigt lik sin stora syster??!! Har så svårt att jämnföra då jag inte sett Annie såhär liten. Ser fram emot att träffa er alla snart!! KRAM

    SvaraRadera
  4. Ja, jag hoppas verkligen att hon blir lik Annie, tycker att hon är så fin! Ska bli jättekul att träffa alla som man hör så mycket bra om av Annelie! =)

    SvaraRadera
  5. Ja, alla växer visst så det knakar. Ska bli sååå kul att ses. Ska ta MASSOR av foton :)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Ja hon och Acke verkar vara väldigt lika Annie till utseendet. Sen kan jag hoppas Essie blir "liiiiite" lugnare än sin hisp syster =) hihi =) Fast Annie har blivit en DAM nu sen sista löpet och är hur lugn och trevlig som helst nu!! Vi ses om 1,5 vecka!! LÄNGATAR
    Jaså Annelie har skrötit om oss??!! *rådnar* ja de är lätt att vara duktig med en suveränt bra uppfödd hund!! =)=)=) och Världens bästa uppfödare som stöttar en till tusen!!
    KRAM

    http://valjelivet.blogg.se

    SvaraRadera
  7. Nu sitter jag här och blinkar lite igen....tack för snälla orden Malena. Ja, nu ses vi snart...hoppas vi blir många.

    Kramar

    SvaraRadera