söndag 20 juni 2010

Sommarstugebus!

I helgen har vi varit i Eskilstuna hos Peters pappa i hans sommarstuga. Grillat, spelat kubb och busat med vovvarna. Peters pappa har en 3-årig tik som heter Mulan, hon har tagits hand om från Spanien så de är lite osäker på vad/vilka ras/raser hon är, men några gissningar är border collie/whippet-korsning eller någon kombination av karelsk björnhund, nån med någon gissning?


Mulan

När Essie kom ur bilen sprang Mulan först åt andra hållet, hon var inte alls så intresserad av att hälsa på en liten valp. Essie har dock en väldigt finkänslig förmåga att charma allt och alla, så med en boll i munnen närmade hon sig Mulan och viftade på hela kroppen. Sakta, sakta närmade hon sig och ju närmre hon kom desto mer vände hon rumpan mot Mulan och när hon var precis nära så la hon sig på rygg och gav henne bollen. Lite pussande av mungipa och isen var bruten. Mulan visade Essie att det bästa man kan göra på landet var att rusa runt huset varv efter varv a la dåndimpen-manér och våran lilla skrutta var inte sen att hänga efter! Snart tävlade Essie, Mulan och Jonathan om vem som var snabbast runt huset. Hur många varv det blev under helgen vet jag inte, men vinnarordningen var alltid Mulan, Essie och Jonathan.

Essie njöt dock i fulla drag att ha en gräsmatta att mysa på, och hade snabbt sorterat igenom Mulans samtliga leksaker (och det var väldigt, väldigt många...)

Myser i gräset



Att få en bild på de båda var ett projekt dömt att misslyckas, två energipaket som inte tänkte ödsla tid på att vara stilla, men mitt under prinsessbröllopsmiddagen hände detta;



Tyvärr är bilden väldigt mörk, men jag ville inte riskera att väcka dom med att gå och hämta kameran så det blev till att hala fram mobilen för att få en bild.

Lyckades dock äntligen med det hittills nästintill omöjliga bilduppdraget - att få en bild med Essie stående. Det visade sig dock vara ett problem med en väldigt enkel lösning; ha en assistent som håller upp en boll i hundens synfält och placera fotografen på lämpligt avstånd. Klart!




Är det... är det en boll du har där borta..?!


Men kasta den nån gång då...!


Hoppas ni haft en trevlig helg! Nu ska jag se om Törnrosa i hallen är kissnödig, tror att hon är inne på sin 5e timme nu, det tar tydligen hårt på krafterna att busa..! =)

Kram/Malin

6 kommentarer:

  1. Härlig berättelse om er helt och HÄRLIGA bilder på Essie (och Mulan med såklart) - det är PRECIS så en ståbild ska tas!! Jag knycker bilderna men du får gärna skicka dem i större/fullt format via mail. På tal om mail, svar kommer snart men kanske inte idag.
    Massa kramar

    SvaraRadera
  2. Glömde ju det viktigaste; Hon är jättesnygg!!!!!!!!!! :)

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för besöket här hos mig idag! Det var underbart att få träffa er och sötaste lilla Essie igen.

    Hoppas hemresan gick bra.

    Kramar Annelie

    SvaraRadera
  4. Oh, vad underbart med unghundar! Jag ska erkänna att jag inte hunnit läsa någonting utan mest bara tittat på bilderna. En bild är mer än 1000 ord och allt det där!

    Kram Jenni

    SvaraRadera
  5. Grattis till stortjejen! Märkte ni något innan eller kom det som en överraskning? Kan ju berätta att Lyssa mognade mycket efter sitt första löp....spännande att få se hur det blir med Essie och spännande att få se vem som börjar härnäst.

    Hoppas ni haft en härlig sommar och att vi ses snart. Inte så länge kvar till kennellägret iofs. Jag ´ska snart skicka ut mer info.

    Kramar i massor

    SvaraRadera
  6. Önskar er lycka till i nya huset!
    KRAM

    SvaraRadera